Vietnam: Van de Mekong naar Dalat
Blijf op de hoogte en volg Ramona
27 December 2006 | Vietnam, Hanoi
Dag 14: 18 december
Goodmorning Vietnam!! Here we come.... en nog wel per boot. Vandaag begint onze 3 daagse trip per boot dus van Phnom Penh in Cambodja naar Saigon in Vietnam. Nou ja per boot en bus dan anders zijn we wel 6 dagen onder weg. Onze eerste bestemming in Vietnam is Chau Doc. Dit stadje aan de Mekong rivier is niet echt interessant maar wordt standaard als tussenstop tussen de 2 landen gebruikt. Wij logeren gelukkig buiten t stadje op een bergje en dat levert ons zowel een mooie zonsondergang als -opgang op. Daarnaast hebben we een geweldig uitzicht op Cambodja vanaf hier. Minpuntje alleen was t guesthouse wat praktisch van ellende uit elkaar viel en niet schoon gemaakt was.
Er is al snel bij aankomst in Vietnam een verschil te zien met Cambodja. Het is een stuk gemoderniseerder en de mensen zijn minder arm dan de Cambodjanen. Er hangen overal grote reclameborden, rijden veel meer brommers, overal hangen electriciteitskabels boven de weg en je ziet de nationale vlag en veel gekleurde vlaggen in de straat op palen en vlaggenstokken. Daarnaast is het hier echt vroeg uitgestorven op straat en staan de mensen voor en rondom zonsondergang al op. Maarrr ook hier zijn de PYJAMA's in!!
Dag 15: 19 december
In Chau Doc brengen we per boot nog een bezoek aan een ' fishfarm' en aan een dorpje wat in het teken staat van het weven van doeken en kleding. Onze tocht wordt per bus vervolgd naar Cantho, de hoofdstad van de provincie. Daar staat voor de middag niks meer op het programma en besluiten Louise en ik een fiets te huren en een stukje te gaan rijden, de stad uit op zoek naar wat ' groen' en rijstvelden. We belanden echter in een nieuwbouwwijk buiten de stad en vallen van de ene in de andere verbazing omdat er zoveel in aanbouw is en het echt om luxe appartementencomplexen en huizen gaat. Er komt geen einde aan en we vragen ons beide echt af wie dat in godsnaam allemaal kan betalen. Maar goed gelukkig vindt Louise onze speurhond een klein weggetje wat ons naar een riviertje leidt waar hele lieve mensen in schattige huisjes wonen in een super groene omgeving. Na wat gezellige babbeltjes en kliekjes verder sluiten we de dag af met een diner aan een restaurant van de rivier die door Cantho loopt. Onze amerikaanse vriend kiest hier voor de specialiteit van de dag, gebakken slang! Heb ook een hapje geprobeerd maar was er niet echt onder de indruk van: beetje taai en smaakt toevalligerwijs net als de spinnen van Cambodja naar kip.
Dag 16: 20 december
Onze laatste dag van de Mekong River Tour wordt afgesloten met een bezoek aan 2 ' floating markets' in Cantho. We zien nog wel wat van de markthandel op het water maar komen eigenlijk ook net te laat (8 uur) want de meeste handelaren en inkopers zijn er tussen 6 en 7 uur. Verder brengen we nog een bezoek aan een wel heel interessante vermicellifabriek, wierookmakerij en bonsaituin (waar er nauwelijks 1 staat) ... NOT! Kortom: deze trip duurt iets te lang en
de vele mensen die aan deze tour meedoen en het programma waar je aan vastzit beginnen ons een ' beetje' te irriteren. Daarom zijn wel heeel blij als we met een smile op ons gezicht Saigon inrijden. Wat is dit een leuke stad zeg. Ben er helemaal weg van en heb er direct een goed gevoel bij. Vind t druk en chaotisch maar wel interessant en mooi. We slapen in het backpackersdeel van de stad, wel lekker zo makkelijk overal centraal bij en ook gezellig hier. Met een aantal van onze busgenoten doen we een Mojiti in de bar en moet zeggen die smaakt goed na zo'n 3-daagse mekong river tour!
Dag 17: 21 december
Vandaag vroeg op voor een bezoek aan de Cu Chi tunnels, 1 van de grootste toeristische trekpleisters van het land, maar zeker de moeite waard. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe hier de Vietcong heeft geleefd en gevochten tegen t Amerikaanse leger. We krijgen een uitleg over het tunnelsysteem, krijgen een rondleiding en gaan zelf ook een stukje tunnel in. Je moet hier geen last hebben van claustrofobie want de tunnels zijn erg krap, benauwd en vochtig. Na deze smalle tunneltjes kiezen we er voor pm een wat relaxtere en chiquere buurt in te gaan; District 1, het centrum van de stad. Veel 5 sterrenhotels, shopping malls, mooie en oude gebouwen, kunstgallerijen, luxe restaurants en barren bevinden zich hier. Wel even lekker hier na de weken van reizen, natuur en backpacking gebieden. We besluiten om hier ook op stap te gaan naar de hippe Qbar. Alleen wat ons opvalt is dat de Vietnamese vrouwen die je hier ziet, en overigens in elke andere bar en club in de stad (waar er volgen er nog meer deze avond), echt allemaal hoeren zijn. Zij zijn op zoek naar die ene Westerse man die met hen trouwt. Nu zien zij er in principe best okay uit, zitten ook echt mooie meiden tussen alleen word je wel echt snel misselijk van al die vieze Westerse mannen die er om heen hangen. Waren t in Cambodja vrnml. 50 plussers, hier zijn t ook echt jonge jongens.... echt ongelofelijk. Kan me t gewoon niet voorstellen dat je zoiets kan doen. Maar ja mannen he..... Deze avond liggen we voor het eerst eens echt laat in bed, jaja wel 5 uur.
Dag 18: 22 december
Het grootste deel van de dag bestaat uit shoppen voor souvenirs, marktjes bekijken en tickets regelen, lekker eten en een beetje internetten in Saigon. ' s Avonds vertrekken we per bus richting Mui Ne! Eindelijk strand!! Daar zijn we echt aan toe na 18 dagen reizen, ff chillen, boekje lezen en aan de ' tan' werken. Jammer dat t bezoek aan Saigon zo kort was maar ja soms moet je nu eenmaal keuzes maken en dan gaat de voorkeur vaker uit naar natuur enzo dan een drukke hectische stad. Desalniettemin is Saigon wel echt leuk en de moeite waard om naar terug te gaan. Alleen al voor de 5 miljoen brommers die hier rond rijden. Wat een waanzinnig tafereel is dat zeg, echt fascinerend om te zien. Ze zijn hier nml. voor al 300 euro te koop en dat is ook de voornaamste reden dat echt bijna iedereen er wel eentje heeft.
Dag 19: 23 december
Zooo dat is lekker wakker worden zeg met het geluid van de golven in je oren. Bij daglicht is al snel duidelijk dat Mui Ne, relaxed en mooi is en dat hier veel surfers komen. Precies wat Louise en ik ff nodig hebben ;-). We vinden voor onze dagen hier een bungalowtje aan het strand in het centrum van t dorpje tussen de 2 leukste barren,... helemaal top dus! Je kunt Mui Ne ook niet meer dan een dorpje noemen want t bestaat eigenlijk alleen maar uit resorts, bungalows, guesthouses, restaurants, barren en wat winkeltjes. Echter doet t niet als 1 of andere badplaats waardoor het zijn charme zeker behoudt. 's Avonds blijkt dat er ook nog aardig gefeest kan worden, WAX is the place to be! En there are we!! Hier net zoals in Thailand de bekende buckets te verkrijgen en ontmoeten we veel leuke mensen en zien we bekenden uit Saigon terug en hoor ik vertouwde housebeats door de speaker! Oftewel; in Mui Ne kan ik nog wel even blijven..
Dag 20: 24 december
Vandaag eigenlijk niet veel meer gedaan dan op het strand gelegen; boekje, massagetje, kitesurf kijken, lekker eten, chillen en zwemmen,... HEERLIJK! Top weer hier, overigens de hele vakantie nog geen echte bui gehad en alleen maar zon! Verders kerstkadootjes voor Louise en Derrick gekocht. ' s Avonds wezen dineren met kerstliedjes op de achtergrond en kerstboom naast ons. Das toch wel even raar en kreeg even een misselijk gevoel in mn buik omdat ik niet thuis ben met kerst,.. maar gelukkig maakte de lekkere fles witte wijn veel goed.
Deze avond een andere bar bezocht en ook een ergggg gezelige avond gehad en leuke mensen ontmoet.
Dag 21: 25 december
Vandaag is het kerst en das hier toch even anders moet ik zeggen dan als thuis als je met een frisse duik in de zee wakker wordt. Je merkt er hier op het strand eigenlijk niks van want iedereen gaat gewoon door met zn dagelijkse ding: zonnen en kitesurfen. Vooral aan dat eerste doet ik mee en ik ben vooral goed in naar het tweede kijken. Deze dag verloopt dan eigenlijk ook niet anders dan de dag ervoor. Weer zo'n top dag aan het strand. ' s Avonds gaan we dineren met onze nieuwe vrienden uit Nieuw Zeeland waar we al eerder mee hebben afgesproken. Bij een heerlijk Seafood restaurant aan het strand en pakken we de kadootjes uit. Toch nog een beetje kerstgevoel. Van Derrick krijgen we een leuke kerstmuts, die past wel bij ons ;-). Omdat t onze laatste avond met Derrick is sluiten we deze dag nog af met een drankje aan de bar, we zijn immers de moeilijkste niet.. haha
Dag 22: 26 december
Op onze laatste dag met Derrick, die inmiddels al 2 weken met ons mee heeft gereisd, huren we brommers en maken we een cruise langs de grote zandduinen waar Mui Ne om bekend staat. Het is hier echt super mooi en de kustlijn is indrukwekkend. De duinen overigens ook. Natuurlijk ook hier een ' kleine' fotoreportage gemaakt. 's Middags nemen we afscheid van Derrick en ook de Kiwi's gaan verder met hun trip. Ik regel mijn busticket naar Dalat want dat is de volgende bestemming van de reis. Louise en ik spenderen voor de verandering weer eens de rest van de dag op en rondom het strand... wat hebben we het toch zwaar haha
Dag 23: 27 december
Dat is vandaag. Het moment van schrijven van deel 1 van Vietnam. Zit hier nog als laatste te typen, rest van het guesthouse ligt volgens mij al ruim anderhalf uur in coma. Aangezien ik morgen voor 3 dagen per motor (en gids) ga cruisen door de centrale hooglanden van Vietnam komt t r denk ik niet meer van en wil tot een beetje update blijven.
Vandaag afscheid van Louise genomen na een laatste duik in zee en massage op het strand van Mui Ne. Was heel even slikken want heb echt een ongelofelijk leuke en gezellige tijd samen met Louise gehad, maar ook aan dit feest komt een eind en is het tijd voor een nieuw deel van de reis. Wil toch graag nog even Dalat eo zien voordat ik hopelijk feestend met oud en nieuw op de volgende strandbestemming sta; Nah Trang. Dalat bevindt zich in de bergen (hoewel geen sneeuw hier hoor, maar zo noemen ze t wel) aan de westkant van Vietnam. Tis hier een beetje frisjes dus moet wel een jas ' s avonds aan maar niet te vergelijken met de kou thuis. Bij aankomst in Dalat 2 leuke Isrealiers ontmoet waarmee ik samen een 3 daagse motortour door het gebied ga doen. Heb er zin want de rit per bus hier naar tor was al ongelofelijk mooi. De trip begint natuurlijk ook vroeg, zoals alles hier. Daarom nu na 2 uur typen maar eens naar bed...!!
Dag 15: 19 december
Dag 22: 26 december
Dag 23: 27 december
27 December 2006 - 17:30
Marja:
Liefje, wat een heerlijke verhalen weer! Blij dat je het leuk hebt gehad met de kerst. Hier was het ook gezellig. Lekker in het nieuwe vakantiehuisje van mijn ouders gezeten en heel weinig gedaan behalve eten, drinken en op het strand wandelen. Nu nog 2 daagjes werken en dan weer 3 dagen vrij! Veel plezier daar en geniet van het lekkere weer, het is hier nu officieel winter: 2 graden vandaag! Liefs van mijn ouders en zusje. En een hele dikke zoen van mij!
x Mar. -
28 December 2006 - 10:01
Sonja:
Weer superleuke verhalen zeg. Ik waande me bijna zelf op dat strandje in de zon.
Vind het wel een beetje eng dat je nu alleen bent (met nieuwe mensen) maarja geniet ervan en doe voorzichtig!!!!
Leuke foto's trouwens! Wanneer ga je ze op die andere site zetten??
Veel plezier op je oud en nieuw party! We sms-en..
Kus van Sjon -
28 December 2006 - 10:15
Neeffie John!:
Goh Ramoon, ik lees voor het eerst sinds een aantal dagen wat je allemaal meemaakt...maar krijg ook kriebels om weg te gaan! Echt heel leuk om te lezen, laat staan...
Is maar goed dat ik in maart naar Indonesie en Thailand ga, maar helaas duurt niet langer dan een maand!!
Nou alvast veel plezier met oud en nieuw!! -
30 December 2006 - 18:46
Erwin:
Hee meissie, dit wordt voor jou een oud en nieuw om NOOIT te vergeten !!! Kan niet wachten op je verhaal hierover! Heel veel plezier en een gezond begin van 2007, verder natuurlijk alles wat jou toe mag komen! Dikke kus Erwin&Joosje. X -
30 December 2006 - 20:55
Linda:
He schattebout, ik hoor het alweer je hebt maar een zwaar leven. Niks voor jou dat reizen dus.. hihi. Nou alvast heel fijn oud en nieuw. Je gaat naar een goede plek toe om het te vieren, Vergeet niet daar het boottripje te nemen van Mama Han (ofzoiets)
Heel veel plezier
30 December 2006 - 21:03
Linda:
vergeet ik nog; dikke zoen van Fatih en heel veel plezier -
31 December 2006 - 10:44
Leon Van Wezenbeek:
Hi Ramona, wat een gruwelijk coole trip is dit zeg, heb alle berichtjes (inmiddels!)gelezen, geweldig en jezus, wat hebben we hier toch een saai leven. kutzooi. Hahaha...groetjes en dikkke kus -
02 Januari 2007 - 11:39
Sjacco:
Lief ik hoop dat je niet op de bar bent gaan zitten! Het beste vooir 2007 xx -
02 Januari 2007 - 21:28
Marina:
He Ramoon,
We begonnen ons al af te vragen hoe het met je ging, waren een beetje bezorgd. We hadden nog niets van je vernomen totdat ik er gisteren aan dacht dat je misschien wel je eigen site zou hebben en jawel..
Ben heel blij te lezen dat het goed met je gaat en dat je bewust geniet van al het moois om je heen!
Onze vakantie is goed verlopen, veel gezien en gedaan. Ben vandaag voor het eerst weer bij Topic begonnen, beetje raar maar ging ok. Met het kindje in mijn buik gaat tot nu toe alles goed, ben nu al weer 15 weken in verwachting.
Meid, beleef je avontuur en pas goed op jezelf!
Liefs, Marina
03 Januari 2007 - 11:42
Mayliss:
Gelukkig nieuwjaar! Hoop dat je een leuke jaarwisseling hebt gehad.
Ik ben jaloers, klinkt erg fijn allemaal.
Ik dacht dat je alleen op reis ging, wie is louise?
Lees dat je gelukkig veel leuke mensen tegen komt, dat viel tijdens mijn reis n beetje tegen, veel sukkels. Heel veel plezier!
xx -
04 Januari 2007 - 09:22
Natascha:
Heeej WereldReizigster, wat ben jij aan het doen? Omdat we elkaar weinig spreken had ik geen idee dat jij zo'n supergave trip aan het maken bent, leuk dat ik in je mailinglist sta en heerlijk, jaloersmakend zijn je verhalen!!! Toen ik je leerde kennen was je volgens mij nog nergens geweest en nu deze trip! Kom je eigenlijk nog eens terug? Heel veel plezier en geniet, geniet, geniet (maar doe je wel zo te lezen) Liefs Natascha -
04 Januari 2007 - 14:43
Alison:
Wauwwwwie!! Wat een verhalen schat!! Super!!
Dikke kus!!! -
05 Februari 2007 - 15:49
Marco!!!!(en Folke):
Hallo lieve Ramona
Na even googelen hebben we je site gevonden en lekker van de foto's genoten.
Natuurlijk is Marco benieuwd waar je nu gent en wat je allemaal al voor hem gekocht hebt. Wie weet.... wie weet???
Als je morgen naar de computer gaat, naar start dan kun je zien dat je de groetjes krijgt en een kus.
Marco